vrijdag 12 februari 2010

Hoi!

Ondertussen zijn we weer een aantal dagen verder en ook heel wat wijzer geworden over het leven in Suriname. Het is me opgevallen dat Suriname nog heel katholiek is. In de klas wordt 3 keer per dag gebeden. ’S Morgens groeten de kinderen de vlag en ook dan wordt er nog een gebedje opgezegd. Heel vreemd als je dit niet gewend bent! In alle biologie boeken wordt ook vermeld dat God de schepper is en ver verheven is boven de mens, heel vervelend dat je het niet over de evolutie theorie mag hebben! Verder hebben ze een vreemde manier van rekenen: 12-4+4= 4, helemaal fout, maar zo leren ze het al in de lagere school aan…

De leerlingen hier zijn veel opener dan in België, ze zeggen wat in hen opkomt en dit geeft soms grappige situaties, vooral tijdens de lessen over de voortplanting bij de mens!

Vandaag was het ook carnavalsfeest op de kleuterschool die naast onze school gelegen is. Alle kindjes waren verkleed en maakten een optocht door de school (zie foto’s), schattig! Vanavond is het valentijnsparty in bijna alle café’s, ik ben benieuwd! Valentijn leeft heel erg in Suriname. Overal op de straat staan kraampjes die rode spulletjes verkopen, zelfs op school worden valentijnstaarten en valentijnsdonuts verkocht…
Zondag wordt het chinese Nieuwjaar gevierd, de Chinezen zijn hier goed vertegenwoordigd, dus dat wordt ook zeker de moeite! Het wordt dus een feest weekendje!

Vandaag is ook de dag dat ik ontdekt heb dat er in Suriname grote winkelcentra zijn waar je voor weinig geld, hele leuke spullen kan kopen (niet goed voor mijn schoenenverslaving J) . Het enige wat we niet kunnen vinden is een winkeltje waar ze fruit verkopen, maar we blijven zoeken. We zijn vandaag ook voor het eerst nat geworden door een tropische regenbui. Fietsen is hier al gevaarlijk, maar in de gietende regen is het een extra uitdaging!

Voor de rest vind ik het hier nog steeds geweldig! Ook de koude douches beginnen te wennen, geen warm water is vooral vervelend bij de afwas, maar we ergeren ons er al niet meer aan. Op de foto’s zien jullie ook een overreden slang en ons huisdier de salamander. Het lijkt wel of er een hele kolonie op ons terras woont.

De tijd en de inspiratie is op en de cocktails wachten!

Groetjes uit Suriname



0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage