donderdag 1 april 2010

Boven Coessewijne



De slaapplaats



Even kijken hoe diep de plas is waar we met het busje door moesten...



De keuken bij onze slaapplaats



De boot waarmee we de reuze otters, kaaimannen en zeekoeien zijn gaan zoeken.



Rechts in beeld in de rode cirkel een capucijn aapje.

30 en 31 maart zijn we naar Boven Coessewijne geweest, een van de natuurparken in Suriname. De rit er naartoe was op zich al een avontuur. Wanneer je de stad uit bent stoppen de verharde wegen en zijn er enkele nog wegen van bauxiet (rood gesteente). Het had al een paar dagen geregend en de wegen lagen er niet goed bij! Vol plassen en gaten waardoor het een hobbbelige reis was. Op een bepaald moment moesten we zelfs uit de bus om na te gaan hoe diep een plas was en waar de chauffeur er precies door moest rijden. Aangekomen op onze bestemmig kregen we te horen dat we in hangmatten zouden slapen. Het hutje met bedden had namelijk een gat in het dak. De plaats waar we sliepen was een hutje op palen met daarboven een dak van palmbladeren. Buiten onze groep was er geen mens in de buurt, buiten de beheerder van het hutje. Er was ook een kleine keuken en natuurlijk palen om hangmatten aan vast te hangen. Nadat we geïnstalleerd waren zijn we vertrokken voor een boottocht op de rivier. Je moet het je voorstellen zoals je het vaak in documentaires ziet over het tropische regenwoud. Een rivier met alleen maar bomen en dieren ernaast, echt geweldig! We zijn ook even aangemeerd om een verfrissende duik in de rivier te nemen. Jammer genoeg hadden we geen goed weer en hebben we een aantal tropische regenbuien over ons hoofd gekregen.
Na het avondeten zijn we even snel naar het nabijgelegen dorpje gereden. Ik weet niet wat ze hier onder snel verstaan, maar we zijn 1.5 uur onderweg geweest om er te geraken. Het heeft die dag veel geregend en de plassen op de weg naar het dorp waren serieus gegegroeid. Zo erg zelfs dat we vast gezeten hebben op de heenweg. Toen moesten we allemaal uit de bus om te duwen en stodnen we tot aan onze kniën in het modderwater, grappig!
Ook op de terugweg zaten we weer vast. Dit was net iets minder leuk, het heeft ongeveer 3 kwartier geduurd eer we eruit waren en iedereen zat onder de modder, sommige tot aan hun oren toe. De plas was ook zo diep dat de uitlaatpijp onderwater zat en een vreemd borrelend geluid maakte. Het water stond ook tot in de bus. na veel trek en duw werk kregen we de bus er eidenlijk uit en toen ik de schuifdeur weer open deed kwam het water er uit gelopen.
Toen we terug waren op onze slaapplaats zijn we op kaaimannentocht vertrokken. Met ons bootje in het donker met een grote zaklamp gingen we opzoek naar de dieren. Wanneer hun ogen in het licht komen, reflecteren ze. Hieraan kan je ze herkennen. het was wel spannend in het donker op de rivier, midden in het oerwoud! Je ziet er ook heel veel sterren omdat er in de verste verte geen licht aanwezig is.
Toen was het moment daar om te gaan slapen in onze hangmat. In het begin lag het zalig, maar het is niet goed voor je rug! ikzelf heb niet veel geslapen, waarschijnlijk had het feit dat de chauffer snurtke er ook wel iets mee te maken. Wanneer je daar in je hangmat ligt, hoor je allemaal geluiden van dieren en je hebt er geen flauw idee van of ze ver of dichtbij zitten.
De dag nadien zijn we dan vertrokken om reuze otters te gaan zoeken. Jammer genoeg hebben we enkel de otters gezien, maar ze zijn blijkbaar wel heel zeldzaam. We moeten dus blij zijn dat we ze te zien gekregen hebben! We hebben ook wilde aapejes gezien, een schorpioen en een dode volgespin. Een levende hebben we niet gevonden...

4 reacties:

Op 4 april 2010 om 03:34 , Blogger Unknown zei...

Tinne,
Nu komt hier toch een wilde aap op mijn oprit gereden zeker. Help wat moet ik daarmee? Misschien wat eten geven? Een plaatselijk drankje van Viersel? Het gaat hier wel over je ma he. Nog veel plezier en tot binnen een paar weken.
Lut.

 
Op 4 april 2010 om 07:06 , Blogger Ilona zei...

Wat moet het daar ontzettend mooi zijn om te zien. Een echte ervaring om het allemaal mee te maken. Iets waar je nooit spijt van hebt! Maar goed dat je zo veel vrij bent :) Maar hoe is de stage op zich eigenlijk, want daar horen we zo weinig van ;)

Donderdag ging ik bij jullie ma koffie drinken en had me laptop meegenomen, zodat jullie wat konden babbelen.. Maar helaas, jullie ma wist het wachtwoord niet om op internet te komen en aangezien wij geen draadloos hebben zat het er niet in.

Maak er nog een leuke tijd van en hopelijk is het weer hier wat rustiger als je terug komt.

Groetjes!

 
Op 6 april 2010 om 13:44 , Blogger rosette zei...

Hoi Tinne,

Wat een spannend verhaal dit keer! Ik weet niet of ik me daar lekker bijgevoeld zou hebben. In het donker de rivier op op zoek naar kaaimannen. En daarna nog in een hangmat. Je hoort geluiden, maar weet niet hoever ze weg zijn. Echt doodeng! Zijn alle mensen zo dapper daar? En dan met je knieen in de modder, kunnen daar ook nog beesten inzitten, die je bevoorbeeld niet ziet, maar wel voelt? Maar fijn dat je het allemaal fantastisch vindt. Je gaat nu toch echt aftellen, geniet nog van de laatste weken en het weer gaat hier de goeie kant op, dus als het meezit schijnt hier de zon in mei. Voor mij in ieder geval wel als we je weer kunnen begroeten bij Martens! Zowel letterlijk als figuurlijk! Geniet nog en tot volgende week! Dan schrijf ik weer.

 
Op 7 april 2010 om 01:47 , Blogger Karen zei...

Hoi Tinne!
Nog steeds alles goed daar? Hier wel hoor. Wat lees ik toch allemaal geweldige verhalen. Het moet daar wel héél plezant zijn! Heb je nooit schrik gehad toen je daar in de Jungle vertoefde of was het één en al sensatie voor jouw daar? Wanneer ga je naar de schildpadden kijken op het strand of ben je daar al heen geweest? Volgens mij beleef jij daar in Suriname de tijd van je leven als je dit zo allemaal leest en als je terugkomt zal je waarschijnlijk nog massa's verhalen hebben.

Ik ben gisterenavond om 22uur teruggekomen van Italie. Het was een héél leuke, maar wel vermoeiende reis. Toen we vertrokken om 3 uur 's nachts reden we eerst met de bus naar Dusseldorf om daar op te stijgen naar Berlijn. In Berlijn hadden we dan een vlucht naar Rome waar we iets na de middag aankwamen.We zijn direct begonnen met een stevige wandeling naar Vaticaanstad, maar helaas de paus was nergens te bespeuren.We hebben 3 dagen in Rome rondgelopen,wat m'n kleine voetjes niet altijd even plezant vonden :). We hebben massa's gebouwen en kerken gezien die wel eens te de moeite waren om binnen te gaan. Die gebouwen zijn daar echt mega groot en als je al klein bent, voel je je daar nog minstens 10 keer kleiner :).Na de drie dagen in Rome zijn we vertrokken met een lange busrit naar Sienna. Een zeer gezellige stadje met véél winkeljes, echt iets voor jou ;). De dag daarna zijn we naar lucca gegaan en in de namiddag zijn we gaan kijken hoe scheef de toren van pisa nu echt wel stond. Maandag en Dinsdag hebben we Firenze aangedaan. Nog zo een leuk stadje met cultuur, winkeljes en massa's toeristen. Het was echt de moeite om op zo'n korte tijd zoveel van Italië te zien te krijgen. Nu ik thuis ben moet ik de eerste dagen geen pizza of pasta meer eten want dat heb ik de afgelopen dagen wel genoeg op.
Mer bon, genoeg verteld denk ik (het is niet van mijn gewoonte om zoveel te vertellen hé :))

Geniet nog van je laatste weken daar en begin je tempo al maar terug op te drijven want hier is het tempo nog niets vertraagd hoor :p.

Groetjes van je nichtje
(p.s. heb je al mannelijk schoon gevonden om mee te kidnappen naar België? :p)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage