woensdag 17 februari 2010

Halfweg de tweede week

Hoi!

We zijn nog maar een paar dagen verder en er is weeral vanalles gebeurd. Zaterdag zijn we gaan zwemmen in het zwembad bij ons in de buurt. We waren er helemaal alleen op 2 andere mensen na. Het was best gezellig, maar we zijn wel goed verbrand. Het is hier echt oppassen geblazen. Sindsdien komen we niet meer buiten zonder zonnecrème. Daarna zijn wen aar de carnavalsoptocht in de stad gaan kijken. Je kan het vergelijken met carnaval in Rio de janeiro, maar dan veeeel kleiner. We waren vooral onder de indruk van de brassband met de bijhorende danseressen. Daar kunnen ze in België nog iets van leren!
Zondag zijn we een terrasje gaan doe. Toen we 's avonds thuis kwamen zat er een kleine verrassing op ons te wachten in Evelien haar kamer. Ik hoorde een gil en Evlien stond plots naast me in mijn slaapkamer. Toen zag ik wat het probleem was, we hadden een gast, een vleermuis. Ook Jan panikeerde even en gooide zijn deur van de slaapkamer dicht. Toen kwamen we op het idee om het beest te vangen met een laken, die in de slaapkamer van Jan in de kast liggen. Maar hij kwam te voorschijn met een kussensloop :). We moesten lachen, maar we waren het beestje ondertussen wel uit het oog verloren. We zijn het dan maar gaan zoeken achter de gordijnen en onder dingen waar het eventueel onder zou kunnen hangen. We hebben het nooit meer terug gezien, gelukkig is het vanzelf weer vertrokken, maar het was toch schrikken!
Maandag zijn we met de fiets inkopen gaan doen een paar km van ons huis, gewoon omdat ze daar meer producten verkopen. We hebben er een gigantische watermeloen gekocht waar we zeker 5 dagen van kunnen eten, we hebben er alleen niet bij stilgestaand dat het ding mee moest met de fiets, niet echt praktisch!
Dinsdag zijn we langs de vreemdelingenpolitie gegaan, dit is verplicht, anders moet je een boete betalen als je het land uit wil. Het was een groot gebouw en zoals alles in Suriname stond het weer helemaal niet aangegeven. Gelukkig kwamen we een sympathieke Surinamer tegen die ons een handje gehlopen heeft.
Vandaag, woensdag hebben we ontdekt dat we 3 weken paasvakantie hebben en dat we ook op 1 maart een dagje vrij hebben. Maandag moet ik ook mijn eerste les geven. Ik benieuwd naar de reactie van de leerlingen en ben stiekem ook wel en beetje zenuwachtig! Jullie horen nog hoe het gegaan is!

Groetjes

Tinne

1 reacties:

Op 22 februari 2010 om 07:41 , Blogger Ilona zei...

Jeetje, het moet daar wel heeeel mooi zijn :D

Je komt er goed vanaf hè, nu je ook nog zo lang vakantie hebt, nóg meer tijd om te shoppen.. De foto's zijn mooi. Grappig dat ze daar ook carnaval vieren :D Heb je de groente/fruitwinkel al gevonden ;)

Ik ben benieuwd hoe je lesgeven gegaan is :)

Liefs en kus uit het frisse landje
Hier is alles rustig. De sneeuw is weg, maar het regent en is echt triest weer. Stuur maar wat zon op als je wilt, je weet het adres ;)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage